Over Gecko Games
Gecko Games is begonnen met een simpel idee: "Wat als je het klassieke Pentomino uit breidt met 3-dimensionale stukken?"
Na een periode van knutselen met blokjes en lijm, prototypes maken en uitzoeken is uit dit basis-idee een aantal nieuwe puzzels ontstaan.
Eenmaal begonnen is het natuurlijk niet meer mogelijk te stoppen, het aantal ontwerpen voor abstracte puzzels staat inmiddels op 12.
Hiervan zijn er ondertussen 2 in productie, 3 in de prototyperings fase en nog eens 5 staan op het punt aan de fabrikant voorgesteld te worden.

De keuze om alle puzzels in hout uit te voeren was overigens snel gemaakt, bijna alle abstracte puzzels zijn uit hout vervaardigd, en het geeft ze tegelijk charme en een levendigheid die je bij andere materialen niet zo snel zal zien. Alle houten puzzels van Gecko Games worden in Thailand vervaardigd, uit lokaal gekweekt hout.

Tijdens een bezoek aan Thailand, waar de spellen worden vervaardigd, is het idee ontstaan om de Thaise oorsprong van het materiaal en de vakmensen te eren door het bedrijf te vernoemen naar het voor Thailand zo typerende dier: de Gecko.

Wij vervaardigen uitsluitend nieuwe spellen. Dus niet de zoveelste variant op de Burr puzzel of plastic pentomino sets, daarvoor kan men bij een willekeurige spellen-grootgrutter terecht. Onze spellen zijn origineel, vernieuwend, en over het algemeen lekker lastig.


De meeste bedrijven vragen een goed product met een hoge kwaliteit voor een redelijke prijs van hun toeleveranciers. Wij bij Gecko Games geloven ook in het nemen van een grotere verantwoordelijkheid voor onze acties en beslissingen. Dit houdt meer in dan slechts goede producten voor een redelijke prijs, we hechten ook waarde aan het werk achter het merk, en aan de sociale en ecologische omstandigheden bij de productie faciliteiten.

Bij Gecko Games willen we meewerken aan een gezonde ontwikkeling voor mensen en de omgeving. Daarom zijn we geinteresseerd in mensen rechten, lonen, werktijden, sociale verantwoordelijkheid en het milieu.

We vermijden landen met een historie van slechte rechtsposities, kinderarbeid, en op slavernij lijkende omstandigheden voor de werknemers.
Daarom zijn al onze producten geproduceerd in Thailand en dus niet in China, India, Pakistan, Vietnam, Cambodia, Burma of Indonesie.

Al onze toeleveranciers voldoen aan onze "Code of Conduct".Heeft u nog vragen, of zoekt u iets speciaals, neem gerust contact op.